Ηλεκτρολογικές συμβουλές ασφάλειας για τα παιδιά

Ηλεκτρολογικές συμβουλές ασφάλειας για τα παιδιά

Είναι δύσκολο να φανταστούμε τη σύγχρονη ζωή μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Από το τρεμόπαιγμα των φώτων όταν φτάνουμε στο σπίτι μέχρι το μαγείρεμα του δείπνου έως τη φόρτιση των συσκευών μας, ώστε να μπορούμε να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τον κόσμο, κυριολεκτικά τροφοδοτεί τα σπίτια μας. Επειδή είναι τόσο διαρκές, και τόσο απαραίτητο, συχνά ξεχνάμε πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι ο ηλεκτρισμός – ειδικά αν έχουμε παιδιά.

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τα πιο πολύτιμα μέλη των νοικοκυριών μας ασφαλή; Η ilektrologosthessaloniki.gr δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια και απαρτίζεται από τους πιο έμπειρους και επαγγελματίες  ηλεκτρολόγους και με μας δίνουν τις ποιο χρήσιμες ηλεκτρολογικές συμβουλές ασφάλειας για τα παιδιά και τους γονείς τους.

Ηλεκτρολογικές συμβουλές ασφάλειας για τα παιδιά

Παιδιά και ηλεκτρική ενέργεια, ένας επικίνδυνος συνδυασμός

Όταν ένα άτομο έρχεται σε άμεση επαφή με μια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, το ρεύμα διέρχεται από αυτά, προκαλώντας σοκ. Εάν η τάση του ρεύματος είναι χαμηλή και η διάρκεια της επαφής είναι μικρή, μπορεί να υπάρχει μόνο μικρή ενόχληση. Με υψηλότερη τάση και μεγαλύτερες περιόδους επαφής, μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός και ακόμη και θάνατος.

Τα παιδιά εκτίθενται ως επί το πλείστον σε ρεύματα χαμηλής τάσης (110 – 220 βολτ) στο σπίτι, τη φύλαξη παιδιών ή το σχολείο. Για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, τα ηλεκτρικά καλώδια οικιακής χρήσης και τα καλώδια προέκτασης προκαλούν 63% τραυματισμούς και οι πρίζες τοίχου αντιπροσωπεύουν περίπου το 15%. Είναι τρομακτικό να το σκεφτείτε, αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για να διατηρήσετε τα παιδιά σας ασφαλή από την ηλεκτρική ενέργεια:

Εγκαταστήστε καλύμματα εξόδου

Εάν το σπίτι σας χτίστηκε μετά το 2008, ο Εθνικός Ηλεκτρικός Κώδικας απαιτεί πρίζες ανθεκτικές σε παραβιάσεις. Έχουν ένα σύστημα κλείστρου που επιτρέπει την εισαγωγή βυσμάτων μόνο όταν εφαρμόζεται ίση πίεση και στις δύο πλευρές του δοχείου. Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο για τα περίεργα νήπια να κολλήσουν ένα πιρούνι σε αυτό, για παράδειγμα, και να λάβουν σοκ. Όμως … δεν είναι απολύτως αδύνατο. 

Ηλεκτρολογικές συμβουλές ασφάλειας για τα παιδιά

Καλύτερα ασφαλής από μετανιωμένος

Αγοράστε φθηνά καλύμματα καταστημάτων, ανεξάρτητα από το πότε χτίστηκε το σπίτι σας. Τα μικρά δάχτυλα δεν θα μπορούν να τα αφαιρέσουν, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να τα βγάζετε εύκολα όταν χρειάζεστε την πρίζα.

Βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια είναι δύσκολο να έχουν πρόσβαση

Τα μικρά παιδιά είναι περίεργα: αυτό είναι υπέροχο! Αλλά δεν θέλουμε να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν με ηλεκτρισμό σε αυτό το σημείο. Κρατήστε τα ηλεκτρικά καλώδια και τις συσκευές μακριά. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο γιατί πολλοί από εμάς διαθέτουν τηλεοράσεις, συστήματα παιχνιδιών, στερεοφωνικά κλπ. Με τα συνοδευτικά τους καλώδια.

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα έπιπλα έτσι ώστε τα κορδόνια να είναι δύσκολο να φτάσουν τα παιδιά; Εάν όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευές που κρύβουν καλώδιο για να αποφύγετε τον πειρασμό.

Ηλεκτρολογικές συμβουλές ασφάλειας για τα παιδιά

Μερικές ακόμα συμβουλές της ομάδα των έμπειρων ηλεκτρολόγων μας, ilektrologosthessaloniki.gr είναι:

  • Συντομεύστε τα μακριά κορδόνια. Εκτός από τους ηλεκτρικούς κινδύνους, αυτοί μπορεί να είναι και κίνδυνοι. Εάν τα κορδόνια είναι ιδιαίτερα μεγάλα, τυλίξτε το υπερβολικό μήκος γύρω από το χέρι σας και ασφαλίστε με μια φερμουάρ ή ηλεκτρική ταινία / αγωγό. 

  • Κρατήστε τις συσκευές μακριά. Τηλέφωνα, tablet, στεγνωτήρες μαλλιών, μπλέντερ κ.λπ.… Απλά κρατήστε τα μακριά από τα παιδιά σας έως ότου είναι αρκετά μεγάλα για να καταλάβουν πώς να τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια.

  • Προσέξτε για χαλασμένα κορδόνια και πρίζες. Είναι το καλώδιο της λάμπας σας λίγο φθαρμένο; Έχετε μια πρίζα που κουδουνίζει όταν συνδέετε κάτι; Τα φώτα τρεμοπαίζουν; Εντοπίζετε μια μυρωδιά που καίει; Μην αγγίζετε! Κρατήστε τα παιδιά σας μακριά και καλέστε τον ηλεκτρολόγο σας ASAP. 

  • Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας. Τα παιδιά είναι σαν σφουγγάρια! Απορροφούν πληροφορίες. Μόλις καταλάβουν απλές οδηγίες, μιλήστε τους για τους κανόνες, όπως:

  • Μην αγγίζετε τα πολύπριζα

  • Μην τραβάτε τα βύσματα από τα καλώδια (Εσείς και οι γονείς! Αυτό μπορεί να καταστρέψει το καλώδιο και να οδηγήσει σε κίνδυνο ηλεκτρικής ενέργειας / πυρκαγιάς)

  • Ποτέ μην φέρετε ηλεκτρική συσκευή κοντά στο νερό. 

  • Ζητήστε βοήθεια από έναν ενήλικα όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική συσκευή / συσκευή.

  • Εάν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε, ρωτήστε έναν ενήλικο!

  • Αντικαταστήστε την καλωδίωση του κουμπιού και του σωλήνα. Ένα από τα καλύτερα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την οικογένειά σας ασφαλή είναι να αντιμετωπίσετε το ηλεκτρικό σας σύστημα στο σύνολό του. Εάν έχετε καλωδίωση κουμπιού και σωλήνων, η οποία είναι συχνή σε παλαιότερα σπίτια, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος βραχυκυκλώματος, υπερφόρτωσης, ακόμη και πυρκαγιάς. Με μια αναβάθμιση, μπορείτε να ξεκινήσετε με μια πιο ασφαλή βάση για την οικογένειά σας. 

Ηλεκτρολογικές συμβουλές ασφάλειας για τα παιδιά

Ακόμα κι αν δεν έχετε κουμπιά και σωλήνες, μια επιθεώρηση στο σπίτι είναι μια καλή ιδέα, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε πιθανά σημεία προβλημάτων. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με όλα αυτά. Η ασφαλής και αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια είναι απαραίτητη για τα σημερινά νοικοκυριά. Εάν έχετε απορίες ή ανησυχίες σχετικά με την προστασία του σπιτιού και της οικογένειάς σας, καλέστε μας σήμερα.

Στην εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες ηλεκτρολογικές υπηρεσίες σε εσάς εντός και εκτός της Θεσσαλονίκης. Είτε χρειάζεστε τις υπηρεσίες μας για οικιακές είτε για εμπορικές βλάβες, η πλήρως εξειδικευμένη ομάδα ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να σας εξυπηρετήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares